Световни медии пристигнаха в Брезник, за да отразят протеста на земеделски производители – СНИМКИ

Световни медии отразиха протеста на земеделците в град Брезник. Камери и обективи на „Асошиейтед Прес“, “Агенция Франс Прес”, “Ройтерс” и европейска информациионна агенция заснеха как брезнишки земеделски производители протестират, предаде репортер на Zapadno.com.

Протестът на земеделците в Брезнишко е част от общонационалния такъв, който започна по-рано днес. Във фокуса на исканията на земеделските производители е подпомагане на сектора от страна на управляващите и законодателни промени. Недоволството в Брезник започна с протестно шествие и кратка блокада на второкласен път 63. Прочетете още по темата в публикацията: Брезнишки земеделци протестираха за бъдещето на родното земеделие – ВИДЕО.

Брезнишкият протест беше заснет от информационния лидер на Брезни и Трън Zapadno.com, но и от обективите на четири чуждестранни медии с редакции в България. „Асошиейтед Прес“, “Агенция Франс Прес”, “Ройтерс” и европейска информациионна агенция бяха пристигнали в Брезник, за да заснемат протеста. Операторите, фотографите и репортерите на споменатите агенции са били и в Перник, но са решили да снимат и протеста в Брезник, тъй като на пернишкият е имало по-малко земеделци.

„Асошиейтед Прес“ е новинарска агенция от Ню Йорк, Съединените американски щати и е най-голямата в света.

“Агенция Франс Прес” частна френска информационна агенция, основана от Шарл Луи Хавас през 1835 година в Париж. Тя е многоезична и мултикултурна информационна агенция

“Ройтерс” информационна агенция със седалище в Лондон. Това е втората по големина информационна агенция в света и най-голямата по приходи.

Разгледайте снимки от протеста на земеделци в Брезник, които обективът на Zapadno.com засне:

Виж също...

Loading...