Ученици в Брезнишко могат да покажат как виждат Освобождението на България през своите очи чрез рисунки, апликации или макети

Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните към Община Брезник, съвместно с Общински исторически музей-Брезник, организират конкурс на тема „Освобождението на България“, съобщиха от общинската администрация.

Участниците в конкурса могат да пресъздадат портрети на национални герои, паметни места или моменти от националноосвободителната борба на българския народ. Това може да бъде посредством рисунки, апликации или макети, на гърба, на които трябва да бъде написано името на детето. Участниците се оценяват в две възрастови групи: от 7 до 10 години; от 11 до 18 години.

Творбите трябва да бъдат изпратени на адреса на Община Брезник в срок до 23 февруари. Всички творби ще бъдат подредени в изложба, която ще бъде открита на 1-ри март в изложбена зала “Военен клуб” на Общински исторически музей-Брезник (сградата на бившия ДНА). Тогава ще бъдат наградени и участниците, поясниха от общинската администрация.

През 2023 година Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните към Община Брезник организира същият конкурс, в който се включиха 43-ма ученици от двете учебни заведения в Брезнишко.

Снимка: Божидар Пантев – архив

Виж също...

Loading...