Фермер от Брезнишко: Със субсидиите до май месец на почивка ли да ходя – ВИДЕО

Земеделецът от брезнишкото село Станьовци Милко Миланов е на мнение, че субсидиите, които се отпускат на земеделските производители в България трябва да се изравнят с тези в другите държави в Европейския съюз, предаде репортер на Zapadno.com.

Много са проблемите в земеделския сектор в България и дори Милко Миланов се чуди откъде да започне темата. Той се занимава със земеделие от 14 години. Фермерът гледа и селскостопански животни. Първоначално започнал да сади и отглежда лимец, но впоследствие се наложило да замени културата с друга такава. “Какви са тия работи? Ще ореме наклоните след 15 февруари. Кога ще го изореш, кога ще го направиш да стане за пролетниците? Какви са тия глупости? Орано е преди хиляди години по един начин, ние сега тепърва ще правим нещо, което е безмислено. Тя, земята, не я ли обърнеш есента да може да поеме, да се срони…”, каза Милко Миланов.

Апелът му към българските управници е да си сменят мисленето. “В Европа също са отрезали много от парите, но парите в Европа навсекъде са дадени до Нова година. Нема земеделци, на които да не са дадени. А при нас какво – 5 транша”, каза още фермерът. “И какво пра’им? Аз ше взимам пари април и май месец. И к’во пра’им тогава? Да ходим на почивка с тех…”, каза още Милко Миланов, ядосвайки се.

Вижте във видеото на Zapadno.com какво още каза Милко Миланов (ако четете сайта от мобилно устройство, моля преминете към десктоп версия на браузъра, за да може да гледате видеото в пълен размер):

Виж също...

Loading...