Машини ще чистят подовете в Община Трън, училището, детската градина и други второстепенни разпоредители с бюджет

Закупуване на подопочистващи машини за нуждите на общинската администрация на Трън и второстепенни разпоредители с бюджет е предвидено в общинския бюджет за 2024 година, предаде репортер на Zapadno.com.

Заложените в бюджета средства за закупуване на машините са в размер на 30 хиляди лева. Парите са целеви и по Постановление на Министерски съвет от 2021 година. “Когато беше още пандемията с КОВИД имахме един трансфер от 145 хиляди. Бяха осигурени средства за транспортната фирма, пак по повод КОВИД, заради намалените приходи или един вид компенсация за транспортната фирма. Имаше и други средства за справяне с пандемията от КОВИД”, уточни главният специалист по бюджет и труд и работна заплата в Община Трън Детелина Илкова по време на публичното обсъждане на проекта на бюджетната рамка на Трън за 2024 година.

Кметът на община Трън Цветислава Цветкова добави, че парите не са похарчени и са остатъчни, но администрацията не може да ги използва за друга дейност, освен за посоченото при отпускането им. “И не само за администрацията. Ще бъдат закупени за детската градина, за училището, за Центровете за настаняване от семеен тип. Навсякъде ще бъдат раздадени, за да се ползват и съответно средствата, които са дадени, да бъдат усвоени. Защото преценихме, че няма нужда да купуваме ръкавици, дезинфектанти, които не са нужни чак толкова много. По-добрият вариант е да се купи нещо, което ще се ползва, особено в училището. Там е голяма площта и в ЦНСТ-ата ще им бъде от ползва”, уточни Цветислава Цветкова.

Снимка: Zapadno.com – архив

Виж също...

Loading...