Млади и диви в Трън: Побой над съученик, игра на комар на улицата и удар по главата с мобилен телефон са сред противообществените прояви на малолетни лица

През 2023 година Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните при Община Трън е образувала и разгледала 4 възпитателни дела по получени прокурорски преписки от Териториално отделение-Трън към Районна прокуратура-Перник. Това става ясно от отчета за дейността на комисията през миналата година, който трънските общински съветници разгледаха на заседание, предаде репортер на Zapadno.com.

Четирите възпитателни дела по получени преписки през миналата година са извършени от малолетни правонарушители. Делата са свързани с: нанасяне на телесен удар по главата с мобилен телефон; игра на комар на обществено място; нанесен побой над съученик; счупване с камък на предно стъкло на частен автомобил марка “Рено”.

По данни изнесени от отчетните доклади на обществените възпитатели през 2023 година 18 деца живеят при лоши социално-битови условия, а други две – при добри условия. От 20 деца обект на социално подпомагане през годината са били 2 деца. Относно образователният статус на родителите 20 са със завършено начално образование. От 20 деца, 6 са били потребители и са ползвали социална услуга Център за обществена подкрепа.

През 2023 година секретарят на Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетни и непълнолетни при Община Трън е взел участие в разрешаването на 4 случая по Координационния механизъм за взаимодействие при работа в случаи на деца, които са жертви или в риск от насилие за непълнолетни бременни по казуси. Един от казусите е свързан със сигнал за непълнолетна бременна, подаден от майката на момичето.

През миналата година Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетни и непълнолетни е участвала в 9 мобилни акции за просещи деца, съвместно със социални работници от отдел “Закрила на детето” при дирекция “Социално подпомагане”-Трън, полицейски инспектори при Районно управление-Трън и не е установила на територията на общината просещи и скитащи деца, става ясно още от отчета.

Снимка: Zapadno.com – архив

Виж също...

Loading...