Земеделци от област Перник няма да отстъпят и ще продължат с протеста в понеделник, докато не се изпълнят исканията им

Национално сдружение “Обединени земеделски производители”, което организира протеста на земеделци в област Перник, ще продължи с протестните действия, предаде репортер на Zapadno.com.

По-рано тази вечер от правителствената информационна служба разпространиха информация, която гласи, че протеста на земеделските производители се прекратява, а в понеделник ще се подпише двустранно споразумение. Прочетете още по темата в публикацията: Спират протестите на земеделските стопани, които в понеделник трябва да подпишат споразумение с правителството.

Преди минути от “Обединени земеделски производители” оповестиха, че протестът на организацията продължава в понеделник. Постигнатото тази вечер в Министерски съвет не удовлетворява исканията на организацията. “Съгласно исканията за помощта за Украйна сме съгласни с колегите от НАЗ и БАК, но по останалите проблеми, които касаят всички земеделски производители нямаше дебат. Има много по-важни проблеми, които ако не бъдат решени, ще бъде унищожен българският земеделски производител”, добавиха от “Обединени земеделски производители”. Организацията очаква още срещи със земеделския министър и Разплащателна агенция.

В понеделник земеделски стопани от област Перник ще се съберат в град Перник за пореден протест.

Снимка: Zapadno.com – архив

Виж също...

Loading...