Над 12 километра пътища и улици в Трънско и 3 пътни знака в града се предвижда да бъдат обновени през 2024 година

Годишната областна план-програма по безопасност на движението по пътищата в област Перник за 2024 година е била приета на неприсъствено заседание. Заседанието се е провело на 31 януари тази година, предаде репортер на Zapadno.com.

На 25 януари с писмо е била инициирана писмена процедура за неприсъствено вземане на решения от членовете на Областна комисия по безопасност на движението по пътищата на област Перник, като са им били изпратени материали. Сред членовете е бил представител на Община Трън.

Дейностите, които Община Трън е заложила за пътната безопасност през настоящата година, са свързани основно с обновяване на 7 пътни отсечки и улици в града и по част от селата. Общата дължина на пътища и улици, които трябва да бъдат рехабилитирани и реконструирани е 12 864 метра. Четири от обектите са общински пътища към селата Кожинци, Ездимирци, Цегриловци и между Велиново и Милкьовци. В град Трън се предвижда ремонт на 930 метра от улица “Стефан Рангелов” и 690 метра от улица “Атанас Ботев”. Седмият обект също е улица, но се намира в село Филиповци и е с дължина 140 метра. Общата прогнозна стойност за обновяването на пътища и улици е 4 968 302 лева.

Общинската администрация планира и подмяната на 3 пътни знака на улица “Петко Д. Петков” в град Трън. Прогнозната стойност за подмяната им е 250 лева.

Снимка: Zapadno.com – архив

Виж също...

Loading...