Простреляното в Брезник бездомно куче се възстановява, вече си вдига главата и започва да се храни

Състоянието на бездомното куче, което преди два дни беше открито простреляно в град Брезник, се подобрява, предаде репортер на Zapadno.com.

Припомняме, че на 7 февруари доброволци, които обичат животните, се отзоваха на сигнал за открито простреляно в района на подстанцията в Брезник куче. Вероятно четириногото е било застреляно с въздушна пушка, тъй като при последващо заснемане и операция, е извадена сачма.

Деянието е криминално престъпление, тъй като в член 10 на Закона за защита на животните е записано, че е забранена проявата на особена жестокост към животните. Регламентирано е и наказание, ако бъде извършена жестокост към животно. По случая не е бил подаван сигнал в полицията.

Първоначално кучето беше транспортирано от доброволци във ветеринарна клиника “Ветеринарен център Перник”, където специалист засне раненото животно. След това доброволците, помогнали на пострадалото четириного, го закараха в многопрофилна ветеринарна клиника “България” в София. Там е извършена операция, а хората, помогнали на кучето го кръстиха Благун. “Та Благун е с тежка черепно мозъчна травма. Парчета от черепа са се забили в мозъка.. шансовете за живот на момчето са много малки. Опитват се да го закрепят и стабилизират като в момента е на кислородно дишане. Ако все пак състоянието му се стабилизира ще следва операция за отстраняване на парчетата череп от мозъка. Ще имаме нужда от помощта ви за покриване на сметката в клиниката…”, сподели вчера Марияна Николова, която помогнала на кучето. Тя оповести банковата сметка на клиниката, на която всеки може да помогне за покриване на сметката за лечението на животното.

Към днешна дата Благун е по-добре. “По-добре е, вдига си главата, даже са го хранили малко днес”, сподели Марияна Николова.

Банковата сметка на клиниката в София, на която може да подпомогнете лечението, е:

“365 ВЕТ” ООД
Банка: UniCredit Bulbank
BIC: BG27UNCR70001523728255
IBAN: UNCRBGSF
За Благун

Снимка: многопрофилна ветеринарна клиника “България”

Виж също...

Loading...