В началото на новата седмица над страната ще се установи дъждовно време, по-интензивни ще бъдат валежите в Югозападна България

В понеделник, 12 февруари, предиобед ще вали дъжд в Южна България, а следобед ще има валежи в северните райони, съобщи за Zapadno.com метеорологът Петър Янков.

Минималните температури ще бъдат от 10 до 5 градуса, в западните полета около 4 градуса, по Черноморското крайбрежие до 8 градуса. Над сраната ще се установи дъждовно време. Денят ще започне с дъжд в южната половина от страната, с по-интензвни валежи предиобед в Югозападна България. Следобед над западните и северни райони ще вали, а над Тракия валежите ще спират и облаците ще намаляват. Очаквани количества в района на Сандански 20 литра на квадратен метър.

Вятърът ще бъде умерен до свеж със скорости до 40 километра в час, от юг. По високите части на планините ще духат засилени до силни ветрове от юг със скорости до 70 – 80 километра в час, следобед ще отслабват. Максималните температури ще бъдат от 8 до 13 градуса, в югозападните райони до 15 градуса.

Подробна информация за времето в реално време може да научите и чрез Фейсбук страницата Meteo Tv или на сайта www.wap.tvmet.com.

Снимка: Zapadno.com – архив

Виж също...

Loading...