В сряда ще се установи дъждовно време, дневните температури ще се понижат, а в края на седмицата се очакват валежи от сняг

В сряда ще се установи дъждовно време. В планините ще вали мокър и тежък сняг. Вероятността за валежи ще е 85 %, съобщи за Zapadno.com метеорологът Петър Янков.

Минималните температури ще бъдат от 8 до 3 градуса, а по Черноморското крайбрежие до 6 – 7 градуса. Над страната ще се установи дъждовно време. Предиобед ще вали в южната половина от страната, с по-интензивни валежи в Пирин и в Родопите. Следобед и през нощта, срещу сряда, ще вали главно Северна България и по Черноморието. В Предбалкана ще вали мокър сняг.

Вятърът ще бъде слаб до умерен със скорости до 30 километра в час, от запад. По високите части на планините предиобед ще духат свежи ветрове от северозапад със скорости до 40 километра в час, постепенно ще отслабват. Максималните температури ще бъдат от 6 до 11 градуса, по Черноморието до 8 – 10 градуса.

Времето в Европа

Студени въздушни маси са обхванали северните и централни части от Стария континент и през следващите дни над Балканите ще прониква по-хладен и влажен въздух. Облачни системи, от океана, ще носят валежи и ветровито време по Атлантическото крайбрежие и в страните около Северно море, като по-интензивни ще бъдат дъждовете в Западна Франция. В Русия, в Украйна и в Балканските страни ще вали дъжд и сняг.

Времето през следващите дни

В сряда валежите ще спират, от север ще се пренася студен и влажен въздух. В четвъртък и в петък ще има разкъсана облачност. В петък ще бъде облачно в източните райони, а на запад ще бъде слънчево. В събота ще се заоблачава и ще завали дъжд, който в неделя ще преминава в сняг, с по-интензвни валежи в югозападните райони.

Подробна информация за времето в реално време може да научите и чрез Фейсбук страницата Meteo Tv или на сайта www.wap.tvmet.com.

Кадър: Meteo Tv

Виж също...

Loading...