Златна руда от Брезник намери място в изложба, която показва от кои минерали са направени телефоните ни – СНИМКИ

Изложбена сграда “Класно училище” към Общински исторически музей-Брезник е домакин на изложбата “Умни минерали за умни телефони”. Експозицията е дело на Националния музей “Земята и хората” в София и е една от пътуващите изложби на институцията, предаде репортер на Zapadno.com.

За първи път изложбата “Умни минерали за умни телефони” е представена през месец ноември 2022 година в музея “Земята и хората”. В нея е обърнато внимание каква е ролята на минералите, кои са десетте най-използвани материали в смартфона, каква е ролята на критично необходимите елементи за технологичния прогрес. Отговорите на тези и други въпроси, свързани с минералите и смартфоните, може да даде изложбата “Умни минерали за умни телефони”.

Изложбата е допълнена със златна руда от находище “Милин камък” край Брезник. Образецът е предоставен специално за изложбата от “Брезник Минералс”, добавиха от минното дружество.

Експозицията е изложена от днес в Класното училище и ще гостува в града до месец април. Заедно с нея може да се разгледа и друга гостуваща изложба, която е озаглавена “От зората на мобилните телефони” и е дело на Националния политехнически музей, отбелязаха от музейната институция на Брезник.

Разгледайте снимки от изложбата “Умни минерали за умни телефони”:

Снимки: Общински исторически музей-Брезник

Виж също...

Loading...