В град Трън ще организират игра, вдъхновена от предаването “Семейни войни”, но и насочена към темите, свързани с насилие в училище

Кампания под мотото “Подай ръка, не подлагай крак” ще се проведе в Трън, още две населени места в област Перник и град Стара Загора, предаде репортер на Zapadno.com.

Кампанията под мотото “Подай ръка, не подлагай крак” се организира от доброволците от Младежки клуб “Да бъдем приятели“ към фондация „П.У.Л.С.“ в партньорство с Международен младежки център-Перник, Български младежки червен кръст-Перник, Общински младежки съвет-Перник и Скаутски клуб „Кракра Пернишки” към Организация на българските скаути. Инициативата ще се проведе в периода 12 февруари – 1 март и е посветена на Деня на розовата фланелка, с фокус върху училищния и онлайн тормоз.

В рамките на кампанията ще бъдат организирани поредица от инициативи, насочени към млади хора (ученици), а в основата и ще стои приложението на специфично разработена за целта игра – “Училищни войни VOL. 2“, която по един интерактивен начин да насочи вниманието към темите, свързани с насилие в училище и как да го предотвратявамe. Самата игра е вдъхновена от шоу предаването “Семейни войни“, но въпросите са насочени към Деня на розовата фланелка, училищен тормоз, как да го разпознаем, преодоляваме, както и към кого можем да се обърнем, поясни за Zapadno.com координаторът младежки превантивни програми във фондация „П.У.Л.С.“ Михаела Боянова.

Кампанията, посветена на Деня на розовата фланелка цели да напомни, че тормоз в училище съществува и ни подканя да помислим как всички заедно – деца, млади хора, учители, родители и цялото гражданско общество можем да му се противопоставяме всеки ден, за да имаме една приятелска и добра училищна среда, изградена на базата на красиви и хармонични взаимоотношения.

Плануваме в Трън кампанията да се проведе на 20 февруари в средно училище “Гео Милев”, като представители на Младежки център-Перник заедно с доброволец от младежки клуб “Да бъдем приятели“ ще проведат играта “Училищни войни VOL. 2“, придружено с дискусия по темата, добави още Михаела Боянова.

Снимка: Zapadno.com – архив

Виж също...

Loading...