Пожарите в област Перник през 2023 година отнеха един човешки живот и раниха десет души, огнеборците в региона са оказали помощ при 410 случая

На общо 608 пожари са се отзовали огнеборците в област Перник през 2023 година, става ясно отчет на Главна дирекция “Пожарна безопасност и защита на населението”-Перник.

445 от пожарите, регистрирани през миналата година в региона, са без материални загуби. Останалите 163 пожара са били с материални загуби. Едно лице е загинало, а други 10 човека са пострадали при пожари.

Спасителните дейности за 2023 година наброяват общо 410, от които при 384 случая е оказана техническа помощ, а 10 са случаите на катастрофи с транспортни средства. При 4 случая е оказана помощ, издирване и/или спасяване. Пет са били инцидентите с опасни вещества и материали и още толкова като брой битови или промишлени инциденти. На една авария и един случай за оказване помощ на граждани са се отзовали огнеборци в областта.

Общият брой на излизанията на пожарникарите към Регионална дирекция “Пожарна безопасност и защита на населението”-Перник е 1 151.

Виж също...

Loading...