Семейство Боянови посрещна в дома си в село Бегуновци местни жители за отбелязването на Трифон Зарезан – ВИДЕО

Димитър и Славка Боянови посрещнаха в дома си в брезнишкото село Бегуновци местни жители по случай честването на народния празник Трифон Зарезан, предаде репортер на Zapadno.com.

Отбелязването на празник започна малко преди 11 часа, когато бегуновчани се събраха на площада в селото. От мегдана групата с местни се отправи към дома на семейство Димитър и Славка Боянови. Там домакините посрещнаха своите съселяни за ритуалното зарязване на лозето им.

В двора на дома на семейството отец Васил прочете молитва и благослови присъстващите. След зарязването на лозницата домакините почерпиха присъстващите с храна.

На 17 февруари в кафето при Бисер в селото ще се проведе дегустация на вино, произведено от бегуновчани, както и банкет за местните. Предвидена е фолклорна програма, а тържеството ще започне в 18 часа. За включване в събитието е необходимо желаещите да заплатят куверт, който се приема до днес, 14 февруари.

Вижте във видеото, което кметският наместник на селото Станко Пергелов засне за читателите на Zapadno.com, атмосфера от честването на Трифон Зарезан в Бегуновци (ако четете сайта от мобилно устройство, моля преминете към десктоп версия на браузъра, за да може да гледате видеото в пълен размер):

 

Виж също...

Loading...