Брезничанчета стават манекени на ретро дрехи в нов проект на Общинския исторически музей, който организира среща по темата

Общинският исторически музей в Брезник и партньори набират деца за участие в ревю в рамките на проекта “Традиция и модерност: ревю-изложба “Облеклото на децата от Брезник в края на ХІХ и средата на ХХ век”, става ясно от съобщение на музейната институция.

Атрактивно ревю-изложба предстои да бъде представено град Брезник през пролетта. Чрез него Общински исторически музей-Брезник ще покаже как са се обличали брезнишките деца преди повече от 100 години. Проектът “Традиция и модерност: ревю-изложба “Облеклото на децата от Брезник в края на ХІХ и средата на ХХ век” предвижда широко участие на представители на музея, различни партньори и доброволци. Предвиждат се разнообразни дейности, които ще допринесат за проучване и популяризиране на колекцията на музея, ще представят цялостен културен продукт и ще включат нови публики. Проектът включва образователни елементи и може да се представя и на други места. В ревюто не следва да бъдат включвани оригинални експонати, а само реплики, уточняват от Министерство на културата.

За реализирането на ревюто са необходими деца, които да влязат в ролята на манекени. Децата трябва да са на възраст от 2 до 18 години и да имат желание да се изявяват пред публика, за да представят детски облекла, изработени по снимки, характерни за Брезник през периода от края на ХІХ средата на ХХ век, да бъдат снимани и снимките да бъдат публикувани в социалните мрежи и в регионални и национални медии, отбелязват от музея в Брезник.

На 24 февруари от 10 часа в изложбена зала “Военен клуб” на Общински исторически музей-Брезник ще се проведе среща с желаещите деца и техните родители.

Снимка: Zapadno.com – архив

Виж също...

Loading...