В неделния ден ще превалява дъжд, главно в западните и централни части от България, а по планините мокър сняг

В неделя ще превалява дъжд и сняг, с по-съществени валежи в централните райони. Вероятността за валежи ще е 60 %, съобщи за Zapadno.com метеорологът Петър Янков.

Минималните температури ще бъдат от 4 до 0 градуса, Добруджа 0, -1 градус, по Черноморското крайбрежие до 4 градуса. Над страната ще бъде облачно и дъждовно, главно в западните и централни части от България. Слаб дъжд се очаква в ниските места, а в планините мокър сняг. По-продължителни ще бъдат валежите в Централна Стара планина. По пътните настилки има условия за поледици.

Вятърът ще бъде слаб със скорости до 20 километра в час, от север-северозапад. По високите части на планините предиобед ще духат умерени ветрове от северозапад със скорости до 30 километра в час, постепенно ще отслабват. Максималните температури ще бъдат от 10 до 15 градуса, по Черноморието до 12 градуса.

Времето в Европа

Студен и влажен въздух обхвана северните и централни части от Балканите и ще донесе у нас, в България, слаби валежи от дъжд и сняг. Плътни дъждовни облаци, от океана, преминаха западните части от Европа и достигнаха централните територии с валежи в страните около Алпите. Циклонът над Скандинавието се настани над Русия и ще носи валежи от сняг в районите, западно от Урал.

Времето през следващите дни

В понеделник ще превалява дъжд и сняг, като по-съществени ще бъдат валежите в крайните южни райони. Във вторник ще превали в югозападните райони, като има условия за поледици по пътните настилки. В сряда слаб мокър сняг се очаква в Пирин.

Подробна информация за времето в реално време може да научите и чрез Фейсбук страницата Meteo Tv или на сайта www.wap.tvmet.com.

Снимка: Zapadno.com – архив

Виж също...

Loading...