Детски танцов състав “Граовчета” с парична награда от “Ротари клуб София – Капитал”, с която ще бъдат закупени нови носии

Детски танцов състав “Граовчета” е взел участие в XVIII детски фолклорен конкурс-концерт “Българският фолклор” в град София, съобщи за Zapadno.com ръководителят на формацията от Брезник Яна Кираджиева.

Фолклорният конкурс-концерт се е провел в аула в Университета по архитектура, строителство и геодезия. “Това е първото участие за 2024 година за юношите на детски танцов състав “Граовчета” към сдружение “БрезиЯна” в камерен състав. Получихме грамота и специална награда от “Ротари клуб София – Капитал” в размер на 500 лева. Трябва да оценяваме всяко едно постижение. За мен е огромно постижение тази награда. Със спечелената награда ще бъдат закупени нови носии на децата”, сподели Яна Кираджиева. Тя добави, че днес е денят е хубав, тъй като на 17 февруари се отбелязва Световния ден на добратата. “Добротата е безплатна! Правете добри дела всеки ден и светът около Вас ще е по-добър”, каза още ръководителят на “Граовчета”.

Снимка: Елица Иванова

Виж също...

Loading...