Мъжкият отбор на футболен клуб “Чорни” (Брезник) се разписа с първа победа в предсезонната подготовка, третият нов футболист в тима влезе в игра

Мъжкият отбор на футболен клуб “Чорни” (Брезник) е записал първа победа в предсезонната подготовка, съобщиха от брезнишкия тим.

Футболистите на “Чорни” са играли приятелски мач с първенеца в столичната четвърта лига футболен клуб “Ком 98” (Годеч). Мачът се е играл на изкуствения стадион на “Локомотив” (София) в квартал “Надежда”.

Как е преминала играта между двата отбора може да прочетете в редовете по-долу.

След първия съдийски сигнал футболистите на “Ком” поеха инициативата и владееха топката, без да срещнат съпротива, но и без да създадат чисто положение. Стигна се до добър пас зад защитата, но новото попълнение на брезничани – Пресиян Първанов получи контузия след нескопосана изява на вратаря на футболистите от Годеч. Последваха няколко добри атаки за “Ком”, но след прекрасни изяви на Васко Тодоров резултатът се запази. Така се стигна и до средата на полувремето, когато след добра контраатака Мартин Несторов отбеляза за 1:0 в опита си да подаде коженото кълбо на Емил Пантелеев. След многоходова атака Александър Димитров след красив удар направи резултата 2:0. Брезничани заиграха още по-добре и след образцова атака на Стаменов, Кръстев, Несторов, Пантелеев последния вкара след безупречен удар в долния ъгъл на вратата на Годеч. Вместо да се отпуснат, брезничани решиха да приключат интригата в мача още през първата част и след добър пробив на А. Димитров и безупречен пас Несторов необезпокояван вкара за 4:0! Така приключи и първото полувреме.

Втората част стартира и символичните домакини от Годеч показаха характер и започнаха все по-силно да пресират.
Логично се стигна до намаляване на резултата 1:4 след многоходова атака. Натискът на Годеч продължи и след няколко разбърквания отборът намали бързо след два гола и се стигна до 3:4. Така приключи и срещата, като отборът на “Чорни” записа първи успех в предсезонната подготовка.

Следва да се отбележи, че в днешната контрола дебют направи и третото ново попълнение за брезничани – Димитър Кръстев /бивш професионален футболист и шампион с “Левски” – София/ !!!

Футболистите от Брезник пожелават успех на своите колеги и приятели от Годеч!

Снимка: футболен клуб “Чорни” (Брезник) – архив

Виж също...

Loading...