Бившият директор на музея в Трън Ст. Кирилова изработва натурална козметика, към която се насочила след появата на заболяване

Днес ще ви запозная със Станислава Кирилова. Тя е с 95 % инвалидност, заради множествена склероза. Заболяването й се е появило преди повече от 10 години, като с времето е с все по-задълбочаващи се симптоми. Дълго време Станислава е била без диагноза. Тя ходи много трудно с помощно средство и с придружител. Оставайки си вкъщи тя започва да се прави натурална козметика, дейност в която през годините се е усъвършенствала. Така започва репортажът на Стефка Бакърджиева по радио “Бургас”.

Станислава Кирилова прави натурална козметика вече повече от 10 години. Работила е като директор на Историческия музей в град Трън. Приготвя кремове за лице и тяло, продукти за коса, широка гама декоративна козметика – червила, спирала за мигли, фон дьо тен и ружове и много други. Тя непрекъснато се учи и обича да експериментира при създаването на нови продукти. “Преди заболяването си работих в местния музей, а след това живота ми пое в друга посока – майчинство и две породени деца, едно след друго. След това се появиха първите по-сериозни симптоми на заболяването и останах без работа. Породи се интересът ми към по-здравословното хранене, към по-чистата козметика. Първият крем направих за децата си, а след това и за мен, за приятелите си и така живота се завъртя и започнах да работя и за клиенти”, разказва Станислава Кирилова пред радио “Бургас”.

Трънчанката е благодарна на Фейсбук групата “Купи подарък от майка на дете с увреждане”, която дава възможност на хора като нея да представят своите продукти. Продуктите, който предлага, могат да бъдат видени и на нейната Фейсбук страница “Pearls&Bubbles натурални ръчно изработени козметика и грим“.

Снимка: Станислава Кирилова

Виж също...

Loading...