На 21 февруари се очакват слаби валежи в централните и в източните райони, а в планините мокър сняг, през нощта срещу четвъртък облаците ще намаляват

В сряда ще вали слаб мокър сняг се очаква в Рила, в Родопите и в Централна и в Източна Стара планина. Новата снежна покривка ще е до 2 – 3 сантиметра. Вероятността за валежи ще е 70 %, съобщи за Zapadno.com метеорологът Петър Янков.

Минималните температури ще бъдат от 6 до 1 градуса, Черноморското крайбрежие до 4 градуса. Над страната ще бъде облачно. Слаб дъжд се очаква в централните и в източните райони, а в планините мокър сняг. Късно следобед и през нощта, срещу четвъртък, облаците над цялата страна ще намаляват.

Вятърът ще бъде слаб със скорости до 20 километра в час, от запад. По високите части на планините ще духат слаби ветрове от запад-северозапад със скорости до 20 километра в час. Максималните температури ще бъдат от 9 до 14 градуса, по Черноморието до 11 градуса.

Времето в Европа

Студеният и влажен въздух обхванал Балканите и ще донесе у нас, в България, и през следващите дни слабите валежи от дъжд, в планините мокър сняг. Плътни дъждовни облаци, от океана, преминаха западните части от Европа и достигнаха централните територии с валежи в страните около Алпите. Друг център на по-интензивни валежи се оформя над Средиземноморието и обхваща Южна Гърция.

Времето през следващите дни

В четвъртък мъглите в ниските места в сутрешните часове ще се разсейват и през деня ще бъде слънчево. Ще се затопля. В петък и в събота ще бъде ветровито. В планините ще духат ветрове от юг, които ще топят снежната покривка. Дневните температури ще са от 15 до 20 градуса. В неделя ще вали дъжд, по-значителни количества в южните райони до 15 – 20 литра на квадратен метър.

Подробна информация за времето в реално време може да научите и чрез Фейсбук страницата Meteo Tv или на сайта www.wap.tvmet.com.

Снимка: Zapadno.com – архив

Виж също...

Loading...