Решение на брезнишките съветници за язовир “Слаковци” е незаконосъобразно, областният управител го върна в Брезник за ново обсъждане

Писмо-заповед на областния управител на област Перник предстои да бъде разгледана на заседание на Общински съвет-Брезник. Документът е свързан с върнато за ново обсъждане решение, което е свързано с удължаване концесията на язовир “Слаковци”, предаде репортер на Zapadno.com.

Решението за удължаване на концесионния договор за язовир “Слаковци” със срок 80 месеца беше прието с 9 гласа “за”, един “въздържал се” и един “против” на провелата се на 26 януари тази година сесия на Общински съвет-Брезник. 80 месеца се равняват на 6 години и 8 месеца. На заседанието в края на януари присъстваха представител на фирмата-концесионер Асен Асенов и кметът на село Слаковци Димитър Димитров. По време на сесията се заформиха 30-минутни дебати и още тогава общинският съветник Венета Петрова каза, че решението може да бъде върнато за ново разглеждане. “Има и специален закон по този въпрос – законът за концесиите. За да спазим този закон и за да може решението ни да бъде законосъобразно и мотивирано, знайте, че то подлежи на контрол от прокуратурата, от областния управител”, каза Венета Петрова в края на месец януари. Как преминаха дебатите по темата може да прочетете в публикацията: Концесията на язовир “Слаковци” предизвика разгорещени дебати на заседание на Общински съвет-Брезник.

На 14 февруари в Общински съвет-Брезник е постъпило писмо от Областна администрация-Перник, свързано със заповед от 12 февруари за връщане за ново обсъждане на решението за концесията на язовир “Слаковци”. Председателят на Общински съвет-Брезник Иван Тинков предлага на предстоящото на 26 февруари заседание на брезнишките съветници да бъде разгледана заповедта от Областна администрация-Перник.

Снимка: Zapadno.com – архив

Виж също...

Loading...