Родената в село Велковци баба Еленка, завършила бившата селскостопанска гимназия в Брезник, навърши 100 години в компанията на много хора

100-годишната Еленка Хаджийска отпразнува юбилей в радомирското село Владимир, а сред гостите на тържеството бе и кметът на Радомир Кирил Стоев, съобщи радио “Благоевград“.

От името на Общината кметът подари на столетницата поздравителен адрес, кошница с цветя, икона на покровителя на Радомир свети Димитър и скулптура на прословутия радомирски бозаджия.

Рожденичката бе поздравена и от кмета на селото Сашко Карамиджанов. Родената в брезнишкото село Велковци баба Еленка идва във Владимир преди 68 години, когато се омъжва за съпруга си Лозан. Тя е завършила земеделското училище в Брезник, а трудовият й път е преминал в селското стопанство.

Днес за нея се грижат синът й Георги и снахата Надя. Има двама внуци и трима правнуци. Въпреки 100-те си години тя е жизнена, с ясна мисъл, продължава да плете и шие без очила, както и да се грижи за цветята в дома им. Следи редовно новините, чете и вестници. Баба Еленка твърди, че не е първият столетник в рода им. Дядо и по майчина линия е доживял до 102-годишна възраст.

Тържеството по повод годишнината и се състоя в местното читалище. Освен роднини и приятели да поздравят столетницата дойдоха и хора от селото.

Виж също...

Loading...