Читалището на село Сопица показва мъжки и женски чорапи от овча вълна за участие в онлайн конкурс

Със снимки на мъжки и женски чорапи народно читалище “Светлина-1932” в брезнишкото село Сопица участва във втория онлайн конкурс “Шарени чорапье”, видя Zapadno.com.

Онлайн конкурсът се организира от народно читалище “Крюгер Николов-1922” и пенсионерски клуб “Орешковец” в земенското село Пещера. Конкурсът е за автентични плетени чорапи на фолклорна основа. Снимки на участниците се публикуват във Фейсбук профила на читалището и се гласува за тях чрез натискане на бутона “Харесване”. Първите три творби, които са събрали най-много харесвания ще получат плакет и диплома. За останалите участници са предвидени грамоти за участие. Гласуването е до 23:59 часа на 6 март, а победителите ще бъдат обявени на 7 март.

Първият участник е читалището на село Сопица, което се представя с две снимки на мъжки и женски чорапи, плетени ръчно от овча вълна.

Първото издание на конкурса се проведе през 2022 година и в него се включиха читалищата в брезнишките села Сопица, Велковци, Слаковци, Кошарево, Садовик и Долна Секирна.

Колаж: народно читалище “Крюгер Николов-1922”

Виж също...

Loading...