Земеделски стопани от общините Брезник и Трън са подали над 110 заявления за минималните държавни помощи за селското стопанство

Миналата година общинските служби по земеделие в област Перник са приели общо 338 броя заявления от земеделски стопани за минималните държавни помощи за селското стопанство, известни още като de minimis, предаде репортер на Zapadno.com.

В подкрепа на земеделските стопани през стопанската 2022/2023 година е предоставена възможност за подаване на заявления за подпомагане по държавни помощи – de minimis. Приемът на заявления е бил определен за периода 20 ноември – 1 декември 2023 година и са се подавали в общинските служби по земеделие. Общо за община Брезник са приети 56 заявления от земеделци и 55 от стопани в Трънско.

В срока от 3 до 13 април 2023 година земеделските стопани можеха да подават заявления по схемата „Помощ в подкрепа на ликвидността на земеделските стопани за преодоляване на негативното икономическо въздействие на руската агресия срещу Украйна“. За област Перник са подадени 389 броя заявления от земеделски стопани, отчитат в анализ от Областна дирекция “Земеделие”-Перник.

Снимка: Zapadno.com – архив

Виж също...

Loading...