В Трънско задвижват процедура за ремонт на селски общински отсечки с търсене на независим строителен надзор, за който няма пари

За упражняване на независим строителен надзор при изпълнение на строително-монтажни работи за реконструкция и рехабилитация на общински пътища, разположени на територията на община Трън са прогнозирани 99 028 лева и 34 стотинки без включен ДДС или 118 834 лева и 1 стотинка с ДДС. Към момента средствата за независимия строителен надзор не са осигурени, предаде репортер на Zapadno.com.

Община Трън търси фирма-изпълнител за независим строителен надзор при ремонта на четири общински отсечки. Първата отсечка започва от второкласен път 63 в района на село Стрезимировци до село Бохова. Втората общинска отсечка започва от второкласен път 63 в района около село Главановци и завършва в село Цегриловци. Третата отсечка започва от второкласен път 63 в района на местността “Секирица” и продължава до село Ездимирци. Четвъртата отсечка е между третокласен път 637 в района на село Мрамор и село Кожинци.

Целта на независимия строителен надзор е да се гарантира качеството на предвидените строителни, строително-ремонтни и строително-монтажни работи, безопасността на строежа и спазването на техническите проекти, чрез извършване на безпристрастна и обективна оценка за качеството на изпълнение на определените строителни, строително-монтажни работи и строително-ремонтни работи, спазването на графиците, качеството на доставените материали и съоръжения.

Финансирането на обществената поръчка, с която се търси фирма-изпълнител за надзора, не е осигурено към момента на откриване на процедурата. Изпълнението започва след потвърждение от Община Трън за осигурено финансиране и представяне от изпълнителя на определената гаранция за изпълнение, уточняват от общинската администрация.

Снимка: Zapadno.com – архив

Виж също...

Loading...