В неделния ден времето ще бъде топло и ветровито, дъжд ще вали в крайните югозападни и крайните южни райони

В неделя времето ще е топло и ветровито, със значителна облачност и валежи в крайните южни райони, с усилване на вятъра. Вероятността за валежи ще е 60 %, съобщи за Zapadno.com метеорологът Петър Янков.

Минималните температури ще бъдат от 10 до 5 градуса, по Черноморието до 10 градуса. През деня над страната ще има значителна облачност, по-плътна над южната половина и с превалявания в крайните югозападни и крайните южни райони. Късно през нощта, срещу понеделник, валежите ще спират и облаците ще намаляват.

Вятърът ще бъде до умерен със скорости до 30 километра в час, от югоизток. По високите части на планините ще духат свежи ветрове от югозапад със скорости до 50 километра в час. Максималните температури ще бъдат от 14 до 19 градуса, на север от планините до 21 градуса, по Черноморието до 18 градуса.

Времето в Европа

Вълни от плътни дъждовни облаци, от океана, ще настъпват към Европа и ще достигат до централните територии на континента. Във Франция и в Германия ще вали дъжд, придружен от силни ветрове, в Швейцария и в Австрия ще вали мокър сняг. Друг център с валежи от дъжд и сняг, свързан с циклон над Русия, се премества на север.

Времето през следващите дни

През първите дни от новата седмица мъглите в ниските места и поречията ще бъдат у нас често явление, бързо ще се разсейват и следобед ще има повече слънце. В сряда ще се заоблачи. В четвъртък и в петък се очакват валежи в Западна България, по-интензивни в югозападните райони, със захлаждане. В събота дъждовните облаци ще достигнат и централните райони. В планините за дъждовния период ще се образува нов сняг от 3 до 5 сантиметра.

Подробна информация за времето в реално време може да научите и чрез Фейсбук страницата Meteo Tv или на сайта www.wap.tvmet.com.

Снимка: Zapadno.com – архив

Виж също...

Loading...