Брезнишкият музей набра деца-манекени за ретро ревюто през месец май, дизайнерката А. Петрова изработва дрехите по архивни снимки

Дизайнерката Александра Петрова ще изработи дрехи за ревюто-изложба “Облеклото на децата от Брезник в края на ХІХ и средата на ХХ век”, съобщиха от Общински исторически музей-Брезник.

Дрехите ще бъдат изработени по фотографии от фонда на музея. Вчера в изложбена зала “Военен клуб” се е състоял кастинг за деца, които ще влязат в ролята на манекени и артисти за предстоящото ревю. “Радваме се, че толкова много деца и родители се отзоваха на поканата на ОИМ-Брезник и проявиха желание да участват в спектакъла ни. Децата са на възраст от 2 до 18 години и ще представят модели, които дизайнерката Александра Петрова ще изработи специално за тях по фотоси, съхранени в музея. Ще представят детски игри, на които са си играли техните майки и баби”, отбелязаха от Общинския исторически музей.

Предстои да започне изработването моделите, изготвянето на таблата за изложбата и подготовката на сценарий. “Чака ни много работа, всички сме много ентусиазирани и се готвим за едно впечатляващо събитие”, добавиха от музея. Ревюто-изложба ще бъде представено в Брезник на 30 май.

Преди 2 години Общински исторически музей-Брезник реализира друг подобен проект, който беше с акцент облеклото на дамите и господата отпреди век. И тогава дизайнерката Александра Петрова участваше в реализацията на ретро ревюто-изложба с изработването на облекла.Прочетете още по темата в публикациите: Невиждан спектакъл в Брезник: Ретро дефилето показа как са се обличали брезничани през XIX и XX век – ВИДЕО и Ретро дефиле в Брезник: Красиви брезничанки и манекенки показаха градското облекло отпреди 100 години и повече – СНИМКИ.

Снимка: Общински исторически музей-Брезник

Виж също...

Loading...