Секретарят на читалището в Слаковци С. Пантелеева: Селото ни се отличава с ударението в диалектния говор – ВИДЕО

Диалектният говор на брезнишкото село Слаковци се отличава от останалите населени места в Граово. Това сподели пред камерата на Zapadno.com дългогодишният секретар на слаковското народно читалище “Искра-1932” и автор на книгата “Село Слаковци – родолюбиви спомени за миналото” Светла Пантелеева.

На 22 февруари в читалището на Брезник се състоя представянето на първата книга на Светла Пантелеева, която е плод на дългогодишен събирателски труд. На близо 400 страници факти за културата, родовете, историята и бита на село Слаковци. Прочетете и вижте още по темата в публикацията: Светла Пантелеева от Слаковци посвещава книгата си за селото на Граовския край, а трудът и е значим – ВИДЕО.

Чрез труда си Светла Пантелеева е успяла да надикне в същността на слаковчани и родното село. На въпрос кое е отличителното на село Слаковци спрямо останалите населени места наоколо, Светла Пантелеева отговори, че ударението на диалекта е отличителната черта.

Вижте какво каза Светла Пантелеева за своята книга и Слаковци във видеото на Zapadno.com (ако четете сайта от мобилно устройство, моля преминете към десктоп версия на браузъра, за да може да гледате видеото в пълен размер):

Виж също...

Loading...