Над 115 хиляди лева потичат към Брезник и Трън за закупуването на безплатни комплекти по общообразователните учебни предмети

Общо 116 531 лева са одобрени като допълнителни трансфери по бюджетите на Общините Брезник и Трън за 2024 година. Средствата са за закупуване на познавателни книжки, учебници, електронно четими учебници, учебни комплекти и учебни помагала за децата и за учениците от I до ХII клас, включително в общинските детски градини и училища, за настоящата година, предаде репортер на Zapadno.com.

Решението за одобряване на допълнителните средства беше прието от Министерски съвет на правителственото заседание на 22 февруари. За първи път безплатни учебници се осигуряват и за учениците от VIII до XII клас. Досега такива получаваха учениците от I до VII клас. Така за следващата учебна година безплатни учебници и учебни комплекти по общообразователните учебни предмети ще получат всички ученици от I до XII клас, поясниха от правителствената информационна служба.

По бюджета на Община Брезник са одобрени допълнителни 67 873 лева. За бюджета на общинската администрация на Трън са одобрени 48 658 лева. Средствата се предоставят по бюджетите на Общините от централния бюджет под формата на обща субсидия за делегираните от държавата дейности.

Снимка: Zapadno.com – архив

Виж също...

Loading...