Пролетта дава заявка за своето настъпване с топло време, максималните температури за страната в сряда ще са между 11 и 18 градуса

В сряда сутринта в Тракия ще има ниски облаци и мъгли, а по Черноморието времето ще е слънчево. През деня облачността ще се увеличава, съобщи за Zapadno.com метеорологът Петър Янков.

Минималните температури ще бъдат от 7 до 3 градуса, в Добруджа до 1 – 2 градуса. Сутринта ще има облаци над западната половина от страната и мъгли в Тракия. По Черноморското ни крайбрежие ще има слънчеви часове. Следобед от запад на изток облаците ще се увеличават.

Вятърът ще бъде слаб със скорости до 20 километра в час, от югоизток. По високите части на планините ще духат слаби до умерени ветрове от юг със скорости до 25 километра в час. Максималните температури ще бъдат от 13 до 18 градуса, а по Черноморието до 11 – 12 градуса.

Времето в Европа

Два вихъра, единият над Западното Средиземноморие, а другият над Русия, ще продължават да подхранват и завихрят дъждовни облаци. По-интензивни валежи се очакват над Южна Франция и над Италия. На север, над прибалтийските републики и над Русия ще вали дъжд и сняг. В Балканските страни пролетта ще даде сериозна заявка за своето настъпване с топло време, мъгли в ниските места и слънце в планините.

Времето през следващите дни

В четвъртък и в петък се очакват валежи в Западна България, по-интензивни в югозападните райони, със захлаждане. В събота предиобед дъждовните облаци ще се задържат над югозападните части от страната. Следобед ще достигнат и до центраните райони. В планините нов сняг от 3 до 5 сантиметра.

Подробна информация за времето в реално време може да научите и чрез Фейсбук страницата Meteo Tv или на сайта www.wap.tvmet.com.

Снимка: Zapadno.com – архив

Виж също...

Loading...