Фолклорен бисер от Граово: Брезнишкото читалище поздравява с песен за двойния празник на 1 март – ВИДЕО

С песен в изпълнение на Васил Андреев народно читалище “Просвещение-1870” в град Брезник поздравява всички по случай предстоящия 1 март, съобщават от културната институция.

Заглавието на песента е “Лиле, Лиле” и е изпълнена от Васил Андреев, който е част от читалищния колектив в Брезник. Кадрите към клипа, които са заснети на хълма Бърдото над града, са монтирани от М. Миланов. “На 1 март ще отбележим едновременно два празника – Баба Марта и Денят на самодееца и любителското художествено творчество. По този повод ви поздравяваме с музикален поздрав в изпълнение на нашия колега Васил Андреев. “, добавиха от читалищната институция.

Васил Андреев се занимава с пеене от 13-годишен. През първите му години негов учител е бил колега, с когото ходят по сватби и други тържествени събития. Но освен да пее той владее мелодиите чрез синтезатор, акордеон и тъпан.

Вижте във видеото, което читалището сподели, изпълнението на песента “Лиле, Лиле” в изпълнение на Васил Андреев (ако четете сайта от мобилно устройство, моля преминете към десктоп версия на браузъра, за да може да гледате видеото в пълен размер):

Виж също...

Loading...