От близо 3 хиляди и 500 жители на Трънско младите на възраст между 15 и 29 години наброяват 442 лица

Населението на община Трън наброява 3 487 жители по данни на служба “ГРАО”, като младите хора от 15 до 29 години са общо 442 лица, от които 223 са мъже и 219 са жени. Това става ясно от годишния отчет в изпълнение на общинския план за младежта през 2023 година, който общинските съветници на Трън предстои да приемат, предаде репортер на Zapadno.com.

В годишния отчет за миналата година се посочва, че на територията на община Трън има едно средищно училище, което има натрупан опит в извънкласните форми на обучение, като основните цели в работата на учителите и възпитателите са насочени към повишаване мотивацията, насърчаване на активността, творчеството и талантите, осмисляне на свободното време на учениците.

През 2023 година учениците в средно училище “Гео Милев” в град Трън са 272. През годината един ученик е отпаднал от училище, а с достъп до образователна среда са били 22 деца със специфични образователни потребности. В самостоятелна форма на обучение са преминали 20 ученици. В учебното заведение е назначен един образователен медиатор, който е от ромската общност и изпълнява функцията на посредник между семейството и училището. Медиаторът е и връзката между учителите, родителите и иституциите на територията на общината.

Приети за обучение във висши учебни заведения и завършили от община Трън са 7 младежи. В документа се оповестени и други статистически цифри, свързани с безработицата сред младите, насърчаването им към здравословен начин на живот и други. Отчетът трябва да бъде приет на насроченото за 29 февруари заседание на Общински съвет-Трън.

Снимка: Zapadno.com – архив

Виж също...

Loading...