Регистрацията на автомобили в област Перник вече е по-бърза чрез нов технологичен ред, ще се подобрява и издаването на лични документи

Според новите правила, които влизат в сила от днес, обслужването на водачи на превозни моторни средства ще се извършва на едно гише, където ще бъдат попълвани и подавани всички формуляри. Непосредствено след това гражданите ще изчакват подготовката на документите си, чийто ред ще бъде обвързан с часа на подаването им. В последния етап те ще трябва само да се подпишат при получаване на талоните и да заплатят услугата на ПОС терминално устройство на място. При преминаването си през пункта за регистрация шофьорите ще бъдат проверявани и за невръчени или неплатени актове и фишове, съобщиха от МВР.

“За нас е важно да спестим времето на хората, така че да не е необходимо те да взимат отпуск, за да регистрират автомобила си. Ще се опитаме времето за издаване на нови документи да бъде сведено до 20 минути, а при поставяне на нов регистрационен номер – до 40 минути”, заяви началникът на отдел „Охранителна полиция“ при Областна дирекция на МВР-Перник комисар Йордан Дундаков. Той заедно с началника сектор „Пътна полиция“ главен инспектор Симеон Георгиев и началника група „Регистрация на ППС“ старши инспектор Биляна Славчева презентираха новите правила за работа на пункта.

Двамата уточниха, че на пункта за регистрация на пътни превозни средства се обслужват по около 40  граждани на ден. Всички служители са преминали нужното обучение и имат нужната подготовка за осъществяване на пълния набор от дейности. В момента се разработва подобна система и при издаването на лични документи в Областна дирекция на МВР-Перник.

Снимка: Областна дирекция на МВР-Перник – пресцентър

Виж също...

Loading...