Съоръжение на пречиствателната станция в Брезник се обновява за по-голяма безопасност на местното население

“Водоснабдяване”-Брезник е дружество, което има отношение към здравето на населението и управлява високорискови съоръжения. Това каза по време на заседание на Общински съвет-Брезник новият управител на общинското дружество инженер Даниела Костадинова, предаде репортер на Zapadno.com.

На сесията ръководителят на “Водоснабдяване”-Брезник отбеляза, че високорисковите съоръжения са питейния язовир “Красава” и съоръженията в пречиствателната станция за питейна вода над града. “Да не говоря за хлораторното стопанство, в което ние обеззаразяваме водата с хлор-газ което е бойно отровно вещество. И в момента съм започнала една реконструкция на самата хлораторна станция със системата за неутрализация на аварийно изпуснатия хлор. Защото ако не дай си Боже се случи нещо и аварийно се изпусне хлор от пречиствателната станция, хлорът е по-тежък от въздуха, и би поразил почти целия Брезник”, каза инженер Даниела Костадинова.

Изказването и беше във връзка с обръщение към общинските съветници да я подкрепят в нестандартните мерки, които е предприела относно погасяване задълженията на ВиК-Перник към “Водоснабдяване”-Брезник. Средствата трябват на брезнишкото общинско дружество, както за поддържане на нормалната му дейност, така и за модернизирането на съоръженията. Прочетете още по темата в публикацията: “Водоснабдяване”-Брезник: С нас шега не бива, спираме водата към ВиК-Перник, ако не изплащат задълженията си.

Снимка: Zapadno.com – архив

Виж също...

Loading...