Млад трънчанин остави без думи библиотекаря в Трън след като дари нови книги, закупени от заплатата му

Поредно дарение е получила библиотеката към народно читалище “Гюрга Пинджурова-1895” в град Трън, но този път то е закупено от специално заделени лични средства от заплатата на млад трънчанин, съобщават от учреждението.

Близо 30 книги и кутия бонбони “Мерси” е дарил Георги Първанов, който е служител в местния клон на “Електроразпределителни мрежи Запад” ЕАД. “Живеем в смутни времена, когато доброто някак е на заден план и изглежда реално единствено в приказките. Но днес доброто влезе в библиотеката. Не ми достигат думи, с които да опиша това, което чувствам за дарението, което споделям с всички вас. Младо местно момче. Най-обикновено, не от знатен род и големи финансови възможности. Напротив, пренебрегнало е свои лични нужди, за да направи едно страхотно дарение на библиотеката”, съобщи библиотекарят Цветана Маркова.

Георги Първанов събрал 500 лева, заделени от заплатата му. С парите закупил от книжарницата нови книги, предназначени специално за библиотеката и читателите и. “Чувствам вълнение, чувствам щастие, почуда и удивление. Всички тези чувства бушуват в мен, защото в моя почти 20-годишен стаж, за първи път ми се случва дарител да дойде и да закупи абсолютно чисто нови книги, за не малка сума, от собствения си скромен доход. Сърдечно, най-сърдечно благодаря на Георги Първанов. Пожелавам му доброто, което направи да му се върне стократно. Да бъде здрав, успешен, късметлив и много щастлив. Да сбъдне всичките си мечти. Благодарение на такива хора като него библиотеката ще остане жива институция и ще пребъде. Хора, аз наистина много се вълнувам. Доброто го има. Живо е. съществува не само в приказките”, добави библиотекарят Цветана Маркова.

Снимка: Zapadno.com – архив

Виж също...

Loading...