Ученици от Брезнишко изобразиха пантеона „Майка България“, паметника “Шипка” и други обекти и образи от националноосвободителната борба на българския народ

Днес в Общински исторически музей-Брезник са били раздадени грамоти с награди от конкурса за рисунка посветен на 3 март, организиран от Община Брезник, съобщиха от музейната институция.

Темата на конкурса бе „Освобождението на България“ и се организира от Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните към Община Брезник съвместно с Общински исторически музей-Брезник.

Участниците в конкурса са изобразили на рисунки паметника “Шипка”, Васил Левски, пантеона „Майка България“ в село Гургулят и други обекти и образи, свързани с националноосвободителната борба на българския народ.

Наградени са били ученици от III и IV клас с класни ръководители Мая Стоянова и Савка Борисова от средно училище “Васил Левски” в град Брезник и от основно училище “Христо Смирненски” в село Ноевци с класен ръководител Зорница Стойнева. Рисунките им могат да бъдат разгледани в изложбена сграда “Военен клуб” към музея в Брезник.

Снимка: Общински исторически музей-Брезник

Виж също...

Loading...