В неделя в следобедните часове валежите на запад ще спират, а по Южното Черноморие още ще вали

В неделя предиобед дъждовните облаци ще се задържат над източните части от страната. Следобед ще спират и над страната ще има слънчеви часове. Вероятността за валежи е 50 %, съобщи за Zapadno.com метеорологът Петър Янков.

Минималните температури ще бъдат от 7 до 2 градуса, по Черноморието до 6 – 7 градуса. През деня над страната ще има значителна облачност, с дъжд в Западна и в Централна България. Следобед валежите ще обхващат Южното Черноморие, а на запад постепенно ще спират. По-значителни валежи се очакват в района на Благоевград и Сандански.

Вятърът ще бъде слаб до умерен със скорости до 20 километра в час, от запад. По високите части на планините ще духат умерени ветрове от северозапад със скорости до 30 километра в час. Максималните температури ще бъдат от 12 до 17 градуса, а по Черноморието до 11 – 12 градуса.

Времето в Европа

Плътни облачни ивици от океана ще достигат крайните западни части от континента, а вихърът над Западното Средиземноморие ще насочва дъждовни облаци към Балканите. Интензивни дъждове и силни ветрове се очаквата в Южна Франция и в Северна Италия. В Балканските страни температурите ще бъдат пролетни, а слаби валежи се очакват в Черноморския регион.

Времето през следващите дни

В понеделник следобед ще се заоблачава и в югозападните райони ще завали дъжд. Във вторник ще бъде дъждовно с интензивни валежи в Южна България с количества до 20 – 30 литра на квадратен метър. В планините ще вали мокър сняг. В Пирин и в Рила нов сняг до 20 – 25 сантиметра. В сряда ще вали в Източна България, като ще застудява чувствително. В четвъртък ще вали дъжд и сняг, в Добруджа мокър сняг. В населените места не се очаква снежна покривка. В петък валежите ще спират и ще има слънчеви часове. Следобед от запад ще се заоблачи, без валежи.

Подробна информация за времето в реално време може да научите и чрез Фейсбук страницата Meteo Tv или на сайта www.wap.tvmet.com.

Снимка: Zapadno.com – архив

Виж също...

Loading...