Навръх 3 март брезничанчета с нови четнически униформи поздравиха жители и гости на Брезник – СНИМКИ

Тържествено отбелязване на националния празник – 3 март, се състоя на централния градски площад в град Брезник, предаде репортер на Zapadno.com.

Общинската програма започна в 11:00 часа с пускане на химна на страната ни и издигане на знамената на Република България, Европейския съюз и Община Брезник, които се намират пред сградата на народно читалище “Просвещение-1870”. Флаговете бяха издигнати от представители на Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва-Брезник. На днешната дата се навършват 146 години от Освобождението на България от османско робство. През 1990 година датата 3 март е обявена за национален празник на България.

Поздравление и кратък исторически доклад за датата отправи председателят на Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва-Брезник полковник Петър Петров. В честването участие взеха представители на Съюза на офицерите и сержантите от запаса-Брезник и Национално дружество “Традиция” – клон Перник.

Програма с репертоар на патриотична тематика представиха от деца от детска градина “Брезица”, ученици от основно училище “Христо Смирненски” в Ноевци и самодейци от народно читалище “Просвещение-1870” в град Брезник. Впечатление на присъстващите направи облеклото на деца от детската градина, които бяха облечени с четнически униформи. По традиция детското заведение участва в общоградското честване за 3 март в Брезник и тази година децата са облечени с нови четнически униформи, ушити специално за тях и празничната дата, поясни за Zapadno.com директорът на “Брезица” Емилия Алексова.

Разгледайте снимки от началото на честването на 3 март в Брезник, които обективът на Zapadno.com засне:

Виж също...

Loading...