Символ на българщината в Ноевци: Англичанка помогна училището в селото да има кабинет по история – СНИМКИ

Стара стая в сградата на основно училище “Христо Смирненски” в брезнишкото село Ноевци е превърната в кабинет по история, съобщи за Zapadno.com директорът на учебното заведение Ивелина Ангелова.

За обновяването на стаята е спомогнала англичанката, живееща в селото. Жената е пожелала да финансира изцяло ремонта и е сменила подовата настилка. “С помощта на една англичанката Eileen Strain, която от 15 години живее в село Ноевци, успяхме да реновираме изцяло една стара стая в училището и да я превърнем в така желания за нас кабинет по история”, поясни директорът на училището Ивелина Ангелова.

Със заделени средства от бюджета на училището е довършен интериора на кабинета по история и така той вече е техният пазител българщината. “Горда съм, че успях да намеря съратник за тази наша идея именно в очите на един човек, който дори не е българин. Благодарни сме ѝ от сърце, а наша остава задачата именно там да и представяме и занапред, както при откриването и дълголетната и славна наша история, с която се гордеем като българи”, добави Ивелина Ангелова.

Разгледайте снимки от обновената стая в училището в село Ноевци:

Снимки: основно училище” Христо Смирненски” – село Ноевци

Виж също...

Loading...