Във вторник ще вали дъжд в западните и южни части от страната, а в Рила и Пирин ще превалява мокър сняг, следобед валежите ще спират

Във вторник ще бъде дъждовно с интензивни валежи в Южна България с количeства до 20 – 30 литра на квадратен метър. В Пирин и в Рила от понеделник до вторник се натрупа нов сняг до 17 – 20 сантиметра. Вероятността за валежи е 75 %, съобщи за Zapadno.com метеорологът Петър Янков.

Минималните температури ще бъдат от 9 до 4 градуса, по Черноморието до 6 – 7 градуса. Предиобед ще бъде облачно, с валежи в западните и южни части от страната. Следобед валежите ще спират, най-късно в крайните южни райони. По-значителни валежи се очакват в района на Благоевград и Сандански. В Пирин и в Рила ще превалява мокър сняг.

Вятърът ще бъде слаб до умерен със скорости до 20 километра в час, от северозапад. По високите части на планините ще духат слаби ветрове от североизток със скорости до 20 километра в час. Максималните температури ще бъдат от 8 до 13 градуса, а по Черноморието до 10 – 11 градуса.

Подробна информация за времето в реално време може да научите и чрез Фейсбук страницата Meteo Tv или на сайта www.wap.tvmet.com.

Снимка: Zapadno.com – архив

Виж също...

Loading...