Аквапаркът край село Конска купува част от общински имот, която е оценена на близо 5 хиляди лева или по 13 лева на квадратен метър

Общински съвет-Брезник утвърди пазарната оценка и сключването на договор за покупко-продажба на недвижим имот в землището на брезнишкото село Конска, предаде репортер на Zapadno.com.

Недвижимият имот е общинска частна собственост и се намира в местността “Райкова страна” в село Конска. Общата му площ е 1 256 квадратни метра и предназначението му е за местен път. Към 378 квадратни метра от имота е бил заявен интерес за закупуването им от фирмата “Фън спорт” ЕООД, която държи аквапарка край населеното място. Частта от общинския имот, която фирмата иска да закупи, участва в проектен урегулиран поземлен имот отреден за аквапарк и алеи за веломоторен спорт, хотел и жилищно строителство и за развлекателни дейности, за къмпинг и паркинг за каравани и за фотоволтаична инсталация.

Пазарната оценка на частта от имота е изготвена от лицензиран оценител. Оценката е на стойност 4 914 лева, като данъчната оценка на имота е 512 лева и 26 стотинки.

С 13 гласа “за” Общински съвет-Брезник прие решението, с което се разрешава продажбата на 378-те квадратни метра от общинския имот. Предложената оценка за правото на собственост възлиза на 13 лева за 1 квадратен метър. Кметът на община Брезник е упълномощен да сключи окончателен договор за покупко-продажбата на имота.

Снимка: Zapadno.com – архив

Виж също...

Loading...