На 6 март времето ще се задържи облачно с валежи от дъжд в някои райони на страната, а в планините мокър сняг

В сряда ще бъде дъждовно с валежи в Югозападна България. В планините ще вали мокър сняг. Вероятността за валежи е 65 %, съобщи за Zapadno.com метеорологът Петър Янков.

Минималните температури ще бъдат от 9 до 4 градуса, по Черноморието до 5 – 6 градуса. Предиобед ще бъде облачно, с валежи в западните и южни части от страната. Следобед валежите ще спират, ще се задържи облачно.

Вятърът ще бъде слаб до умерен със скорости до 20 километра в час, от юг. По високите части на планините ще духат слаби ветрове от северозапад със скорости до 20 километра в час. Максималните температури ще бъдат от 8 до 13 градуса.

Времето в Европа

Плътни облачни ивици от океана ще достигат крайните западни части от континента, а вихри започващи своя живот над Западното Средиземноморие ще преминават последователно през Балканите. Интензивни дъждове и силни ветрове се очакват във Франция и в страните около Алпите. В Балканските страни температурите ще бъдат пролетни, а валежи се очакват в централните и части от Балканите и в Черноморския регион.

Времето през следващите дни

В четвъртък ще вали дъжд, в Добруджа мокър сняг. В планините ще се образува нов сняг до 1 – 3 сантиметра. В петък валежите ще спират и ще има слънчеви часове. Следобед от запад ще се заоблачи, без валежи. В събота в ниските места ще има мъгли, а в планините ще бъде слънчево. В неделя ще бъде ветровито с увеличение на облаците от запад. Южните ветрове по планините ще топят бързо снежната покривка по високите писти.

Подробна информация за времето в реално време може да научите и чрез Фейсбук страницата Meteo Tv или на сайта www.wap.tvmet.com.

Снимка: Zapadno.com – архив

Виж също...

Loading...