Няколко читалища в Брезнишко показват чорапи за онлайн конкурса “Шарени чорапье”, в който може да се гласува още малко време

Още няколко читалища от територията на община Брезник се включиха във второто издание на онлайн конкурса “Шарени чорапье”, видя Zapadno.com.

С четири снимки на чорапи участват народно читалище “Димитър Станимиров-2024” в село Горна Секирна, народно читалище “Иво Войвода-1928” в село Долна Секирна и народно читалище “Граовска пробуда-1928” в село Велковци. Снимките са публикувани във Фейсбук профила на народно читалище “Крюгер Николов-1922” в земенското село Пещера. В описанието към фотографиите е записан и номер на участника, като читалището на Долна Секирна участва с две снимки. Първото читалище, което се включи в конкурса, е това в село Сопица, което показва чорапи от овча вълна.

Онлайн конкурсът се организира от народно читалище “Крюгер Николов-1922” и пенсионерски клуб “Орешковец” в земенското село Пещера. Конкурсът е за автентични плетени чорапи на фолклорна основа. Снимки на участниците се публикуват във Фейсбук профила на читалището и се гласува за тях чрез натискане на бутона “Харесване”. Първите три творби, които са събрали най-много харесвания ще получат плакет и диплома. За останалите участници са предвидени грамоти за участие. Гласуването е до 23:59 часа на 6 март, а победителите ще бъдат обявени на 7 март.

Снимка: народно читалище “Димитър Станимиров-2024”

Виж също...

Loading...