В село Горна Секирна основаха второ читалище, което е председателствано от новия кметски наместник В. Петрова

Малкото планинско село Горна Секирна вече има второ народно читалище, предаде репортер на Zapadno.com.

Новата читалищна институция е регистрирана в Търговския регистър на 26 януари тази година. Наименованието на читалището е “Димитър Станимиров-2024”, а нейн председател е новият кметски наместник на Горна Секирна Василена Николова. Институцията дава заявка за сериозна такава, тъй като вече е сред участниците на онлайн конкурса “Шарени чорапье”, организиран от читалището в земенското село Пещера.

Това е второто народно читалище на Горна Секирна, което се създава през последните 2 години. През 2022 година идеята за читалищна институция на селото беше подкрепена от над 60 човека, а инициативата за създаването поде тогавашният кметски наместник Румен Николов. Наименованието на читалището е “Победа-2022”.

От началото на 2024 година в село Горна Секирна има нов кметски наместник. Това е Василена Николова, която е дъщеря на общинския съветник в Общински съвет-Брезник от “БСП за България” Венета Петрова. При смяната на доскорошния кметски наместник Румен Николов се породи напрежение в селото. Прочетете още по темата в публикацията: Какво се случва в Горна Секирна? Взеха ключовете от сградата на кметството, за да бъдат предадени на новия кметски наместник.

Снимка: Zapadno.com – архив

Виж също...

Loading...