Слаковчани празнуваха празника на жената и Деня на самодееца, общински съветник уважи тържеството – СНИМКИ

Няколко празника в едно са чествали жители на брезнишкото село Слаковци. Тържеството се е състояло на ресторант “Чери дрийм” на язовир “Слаковци”, съобщи за Zapadno.com секретарят на слаковското народно читалище “Искра-1932” Светла Пантелеева.

Днес, на 6 март, близо 20 жители на Слаковци са чествали Международния ден на жената и празника на майката, които се отбелязват на 8 март, както и Деня на самодееца, който пък е в началото на месеца. Празниците се честват сега, поради ангажираност на празнуващите в петъчните дни. Още повече, че на 9 март ще е Задушница и в петък дамската част от компанията ще е ангажирана с приготовления за деня за помен на починалите, поясни Светла Пантелеева.

Празненството е започнало на обяд в ресторанта, където кметът на село Слаковци и председател на местното читалище Димитър Димитров е представил рецитал с историческа справка за празниците. В рецитала се е включила и Светла Пантелеева, а приветствието се е харесало на присъстващите. За всяка дама кметът на селото и председател на читалището подарил по една роза.

Специален гост на тържеството е била Янка Хранова, която е общински съветник в Общински съвет-Брезник. Празнуващите не са пропуснали да извият хороводни танци в ресторанта.

Разгледайте снимки от отбелязването на Международния ден на жената, празника на майката и Деня на самодееца:

В публикацията са използвани снимки на Светла Райчева и Светла Пантелеева

Виж също...

Loading...