В петък студеният въздух, обхванал страната, постепенно ще се затопля, следобед облаците ще се разкъсват и ще има слънчеви часове

В петък валежите ще спират и ще има слънчеви часове. Следобед от запад ще се заоблачи, без валежи. Вероятността за валежи е 60 %, съобщи за Zapadno.com метеорологът Петър Янков.

Минималните температури ще бъдат от 7 до 2 градуса, в Добруджа до 0, 1 градуса. Студеният въздух, обхванал страната, постепенно ще се затопля. Сутринта валежите в югозападните райони ще спират. Облаците ще се разкъсват и следобед ще има слънчеви часове. На Рила и над Пирин ще има разкъсана облачност.

Вятърът ще бъде слаб със скорости до 20 километра в час, от североизток. По високите части на планините ще духат слаби ветрове от северозапад със скорости до 20 километра в час. Максималните температури ще бъдат от 7 до 12 градуса, в североизточните и югозападните райони до 14 градуса.

Подробна информация за времето в реално време може да научите и чрез Фейсбук страницата Meteo Tv или на сайта www.wap.tvmet.com.

Снимка: Zapadno.com – архив

Виж също...

Loading...