В Трън вече търсят кой да изгради площадката със специализирана спортна настилка в двора на трънската гимназия

Новата спортна площадка в двора на трънското средно училище “Гео Милев” ще е ситуирана в северната част на имота, на северозапад от физкултурния салон на учебното заведение, съобщават от Община Трън.

През месец декември миналата година читателите на Zapadno.com първи научиха за одобрените над 130 хиляди лева от Министерски съвет за изграждане на нова спортна площадка в град Трън. Средствата са в размер на 133 250 лева и се осигуряват по линия на Програмата за изграждане на нови и основен ремонт на съществуващи спортни площадки в държавните и общинските училища.

Площадката да бъде с външен габарит 32 метра и 50 сантиметра на 20 метра и 50 сантиметра. Оградена ще е околовръст с ажурна ограда с метална конструкция с височина 6 метра. Оградата ще е монтирана върху стоманобетонни подпорни стени по контура и във височина ще е разделена на 2 зони – ниска – с височина 2 метра и 50 сантиметра, със стоманена мрежа с PVC покритие и висока, с височина 3 метра и 50 сантиметра, с текстилна полиетиленова мрежа, окачена на стоманени въжета. Предвидено е покритие на спортната площадка с текстилна полиетиленова мрежа за предотвратяване напускане на топките по време на игра, уточняват от общинската администрация.

В очертанието на игрището настилката ще е с цвят светло и тъмнозелено райе, а в зоната между игрището и оградата е с цвят червено. Вход-изходът на площадката ще е от югозапад, като достъпът ще бъде осигурен чрез стоманобетонно стълбище и пешеходна алея, която прави връзката със съществуващата настилка в двора на училището. Предвиден е допълнителен изход в северната част на оградата.

За изграждане на площадката вече е задвижена процедура, чрез която се търси изпълнител за строително-монтажните работи.

Чертеж: архитект Владимир Александров

Виж също...

Loading...