В неделя облаците от запад ще се увеличат, максималните температури ще бъдат между 11 и 18 градуса, в западните райони ще превали

В неделя ще бъде ветровито с увеличение на облаците от запад. Южните ветрове по планините ще топят бързо снежната покривка по високите писти. Късно следобед в западните райони ще превали дъжд. Вероятността за валежи е 30 %, съобщи за Zapadno.com метеорологът Петър Янков.

Минималните температури ще бъдат от 7 до 2 градуса, в Добруджа и в Софийското поле до 0, 1 градуса. През деня ще бъде ветровито с увеличение на облаците от запад. Южните ветрове по планините ще топят бързо снежната покривка по високите писти. Късно следобед и през нощта в западните райони ще превали дъжд.

Вятърът ще бъде слаб със скорости до 20 километра в час, от юг. По високите части на планините ще духат умерени до свежи ветрове от югозапад със скорости до 30 – 35 километра в час. Максималните температури ще бъдат от 13 до 18 градуса, по Черноморието до 11 – 12 градуса.

Времето в Европа

Плътни облачни ивици от океана ще достигат крайните западни части от континента, а другият притегателен център за интензивни валежи са Западните Балкани. Интензивни дъждове и силни ветрове се очакват в Португалия, в Испания и в островите в Западното Средиземноморие. В Балканските страни температурите ще бъдат пролетни, а валежите бързо ще свършват.

Времето през следващите дни

В неделя ще бъде ветровито с увеличение на облаците от запад. Южните ветрове по планините ще топят бързо снежната покривка по високите писти. Късно следобед в западните райони ще превали дъжд. В понеделник и във вторник се очакват интензивни валежи в южните и в източните райони. В сряда ще се понижат чувствително температурите, в Дунавската равнина и в Добруджа ще превали дъжд и сняг, а в южните райони дъжд. В Рила и в Пирин ще вали пролетен сняг. В четвъртък ще вали в Добруджа, ще се задържи облачно над страната. В петък ще се затопля и ще има повече слънце.

Подробна информация за времето в реално време може да научите и чрез Фейсбук страницата Meteo Tv или на сайта www.wap.tvmet.com.

Снимка: Zapadno.com – архив

Виж също...

Loading...