Товарен автомобил в град Трън, отнет от собственика му, се продава на търг с начална цена 3 750 лева

Товарен автомобил марка “Ситроен”, който се намира в град Трън, е обявен на търг от Национална агенция за приходите, научи Zapadno.com.

Националната агенция за приходите продава 20 автомобила, отнети от шофьори, управлявали превозните средства след употреба на алкохол и наркотици в страната. От края на миналата година до 5 март девет автомобила на пияни шофьори са сменили собствениците си – три са продадени на търг, шест са предоставени за нуждите на бюджетни организации.

Преди да бъде обявен на търг, всеки от тези автомобили преминава през  две законовоопределени фази. През първата се проучва документално колата – има ли наложени върху нея запори, принудителни административни мерки, нейното местонахождение, състояние и други. В момента се проучват общо 399 автомобила, подадени към Национална агенция за приходите със съдебен акт. 62 от отнетите коли са във втората фаза, при която се оценява превозното средство преди да бъде обявено на търг. 48 от отнетите автомобили са в съсобственост, което означава, че държавата може да продаде само половината от тях и затова те се предлагат първо на съсобственика, уточниха от приходната агенция.

Сред обявените за продажба моторни превозни средства в област Перник е и товарен автомобил в град Трън. Автомобилът с 2+1 места, две задни отваряеми врати и плъзгаща се странична врата от дясно, наличие на ръжда по цялото купе и следи от ожулвания. Моторното превозно средство има проблем в горивнонагнетателната помпа и термостат, но е в движение. Показанията километража са 362 000 километра.

Търгът за него ще се проведе на 13 март, а до 7 март желаещите е могло да вкарват депозит за участие в проданта. Началната цена за товарния автомобил е 3 750 лева, а търгът ще е с тайно наддаване.

Снимка: Национална агенция за приходите

Виж също...

Loading...