Богата програма за Тодоровден в село Бегуновци: От сцена в нивите ще звучи гайда, ще пее народна певица и ще се вият хора от танцов състав

Организацията за отбелязването на Тодоровден в брезнишкото село Бегуновци протича с пълна сила. До първата седмица на месец март за участие в състезанията с коне са се записали 10 участници от Брезнишко и Трънско, предаде репортер на Zapadno.com.

На 23 март край бившето ТКЗС на село Бегуновци, на разклона за селата Непразненци и Кошарево, ще се проведе третото издание на Тодоровден или Конски Великден, както също е познат празникът. Тази година сцената ще бъде изместена по-навътре в нивите, където ще се провеждат състезания в няколко дисциплини – надбягвания с коне (кушии), теглене на шейна с тежест до 600 килограма и теглене на шейна с тежест над 600 килограма.

Празникът ще бъде открит с богата фолклорна програма, в която ще вземат участие народната певица Алиша от Смолян, гайдарят Станимир Хайдушки от Мадан и фолклорен ансамбъл “Дивля” от София.

Честването му в Бегуновци е съвместна инициатива между Община Брезник, кметството на селото и местното народно читалище “Просвета-1922”.

Снимка: Zapadno.com – архив

Виж също...

Loading...